16 Jaar formulier

Je bent of wordt binnenkort 16 jaar . 

 Volgens de wet mag je dan nu zelf beslissen over het aangaan van een medische behandeling en beheer je ook zelf je medische gegevens. Ook worden jouw medische gegevens zonder jouw toestemming niet met andere (ook je ouders/verzorgers) gedeeld. 

Er moeten dan ook 2 dingen geregeld worden 

Ten eerste: eigen contactgegevens doorgeven aan de apotheek  

De apotheek heeft op dit moment waarschijnlijk de contactgegevens van je ouders/verzorgers in jouw dossier staan. Deze contactgegevens mogen wij niet meer gebruiken als je 16 jaar of ouder bent. We vragen je dan ook ons je eigen contact gegevens door te geven. Via onderstaand antwoordformulier. Deze gebruiken we dan ook in de toekomst .

 Je kan dit doorgeven door te antwoorden op deze mail (middels antwoordformulier invullen en terug mailen) of uitgeprint in te leveren bij de apotheek met de juiste gegevens.

 Wanneer je niets aan ons doorgeeft halen we over een maand je huidige contact-en rekening gegevens uit het systeem en kunnen we geen contact meer met je opnemen. 

Ten tweede: toestemming LSP en laboratoriumwaarden opvragen   

Het kan zijn dat er in jouw dossier een toestemming is vastgelegd voor het beschikbaar stellen van jouw gegevens via het Landelijk SchakelPunt (LSP). Als dat zo is, dan blijft deze toestemming staan tenzij je doorgeeft dat je daar bezwaar tegen hebt. Meer informatie kun je vinden op https://www.volgjezorg.nl/toestemming. 

Daarnaast willen we je toestemming of wij als apotheek laboratorium uitslagen (lab waardes) bij je huisarts mogen opvragen sommige waardes/uitslagen hebben invloed op de dosering van medicijnen. 

Wil je dat iemand anders je medicatie ophaalt? Geef dat op het antwoord formulier aan wie dat mag zijn, dan zetten we dat ook in je dossier. U kunt dit formulier ook digitaal invullen op onze website 

Heeft u nog vragen dan kan u ons altijd mailen.

Met vriendelijke groet,

Apotheek Zutphen