Baxterzakjes

Baxterrol - uw medicijnen verpakt op volgorde van innametijd

U gebruikt dagelijks verschillende medicijnen, tabletten en/of capsules. Dan kan het zomaar gebeuren dat u ze soms door elkaar haalt of dat u eraan twijfelt of u ze al ingenomen heeft of niet.

Uw medicijnen in een baxterrol is dan een goede oplossing voor dat probleem!

 

 

Medicijnen in zakjes, op volgorde van innametijd.

Apotheek Zutphen biedt u de service om uw medicijnen op volgorde per dag én per innamemoment in zakjes te laten verpakken. Een apart zakje voor de ochtend, een voor de middag, de avond en de nacht. Deze manier van aanleveren per innametijdstip maakt het innemen van de medicijnen voor u overzichtelijker en verkleint het risico op fouten. Soms is ook het uitdrukken van de tabletten of capsules uit een strip al lastig, zoals bij reuma of een verminderd gezichtsvermogen.

 

Voor wie is de baxterrol bedoeld?

Apotheek Zutphen levert deze service aan patiënten voor wie het moeilijk is om zelf de medicijnen op de juiste tijd en verantwoord in te nemen. De baxterrol is vooral een uitkomst als u veel verschillende medicijnen gebruikt, zoals:

  • Combinaties van bloeddrukverlagers, harttabletten en cholesterolverlagers
  • Bloedsuikerverlagende medicijnen
  • Anti-rheumatica
  • HIV-medicatie
  • Parkinsonmiddelen, anti-epileptica, enz.

 

Er moet wel sprake zijn van chronische medicatie.

 

Hoelang doe ik met een rol?

De standaardlengte van een baxterrol voorziet medicijnen voor de duur van 2 weken Dat is een goed werkbare periode voor gevallen waarin de medicatie maar weinig verandert. De kortste periode voor een baxterrol is 1 week.

Innameschema 

Bij iedere levering ontvangt u ook een overzichtelijk innameschema op papier of digitaal via Boomerweb indien uw zorginstantie hiermee werkt

Wat moet ik doen als ik op vakantie ga?

Dan kunnen wij natuurlijk iets voor u regelen. Wanneer u op vakantie gaat en ons dat op tijd laat weten, dan kunnen wij u voor maximaal 4 weken voorzien van uw medicatie in een baxterrol. De aanvraag voor zo’n vakantierol rol moet minimaal  2 weken voor de vertrekdatum worden aangevraagd.

Wat moet ik aan de apotheek doorgeven als ik op vakantie ga?

Wij hebben dan de volgende gegevens van u nodig:

  • De periode van uw vakantie (vertrekdag – einddatum)
  • De afhaal- of bezorgdatum

Hoe vraag ik de baxterrol aan?

De baxterrol wordt alleen verstrekt op medische indicatie van uw arts. Als u in aanmerking komt voor deze service, dan moet u daarvoor een aanvraagformulier invullen. Bij de eerste aanvraag krijgt u dan een intakegesprek met een van onze assistentes.

Wordt de baxterrol vergoed?

De verstrekking van de baxterrol wordt vergoed door uw verzekeraar wanneer:

  • De arts aangeeft dat het gebruik van een medicijnrol het gezondheidsrisico voor u vermindert.
  • U de medicijnen zelf beheert en er niemand anders verantwoordelijk is voor uw geneesmiddelenbeheer, zoals zorgpersoneel.
  • U een intakegesprek voor de baxterrol met Apotheek Zutphen heeft gehad.