Herhaalservice

Wat is het?

De herhaalservice wordt u door Apotheek Zutphen in nauwe samenwerking met uw huisarts aangeboden. Het is een dienst waarbij u voor (een deel van) uw medicatie niet steeds opnieuw een herhaalrecept bij uw huisarts hoeft aan te vragen. Uw huisarts moet wel op de hoogte zijn dat u gebruik wil maken van de herhaalservice.

De herhaalservice is alleen mogelijk voor medicatie die u chronisch, met een vaste hoeveelheid voor telkens een periode van drie maanden gebruikt. De service geldt dus helaas niet voor medicatie die zo nu en dan (incidenteel) wordt voorgeschreven.

De huisarts en Apotheek Zutphen zorgen er samen voor dat uw herhaalmedicatie op tijd voor u klaar staat in één van onze vestigingen of gratis bij u thuis wordt bezorgd.

Hoe werkt het?

Het computersysteem van Apotheek Zutphen signaleert automatisch wanneer volgens schema uw (chronische) medicatie opgebruikt zal zijn. Enkele dagen voor dat moment vraagt Apotheek Zutphen een herhaalrecept aan bij uw huisarts en deze stuurt dit recept naar de apotheek. Daarna ontvangt u van ons een bericht wanneer de medicijnen voor u klaar staan of bezorgd zullen worden.

Wat is het voordeel voor u?

U hoeft dus voor uw chronische medicatie niet steeds opnieuw herhaalrecepten aan te vragen bij uw huisarts en u komt dus ook nooit zonder deze medicijnen te zitten. Apotheek Zutphen zorgt er ook voor dat al uw herhaalmedicijnen tegelijkertijd worden afgeleverd.

 

Zijn er kosten aan verbonden?

De automatische herhaalservice van Apotheek Zutphen is een gratis dienst aan u.

Wat moet u doen als er wijzigingen zijn in uw medicijngebruik?

Het is wel belangrijk dat u wijzigingen in uw medicijngebruik, zoals een andere sterkte of een andere innamefrequentie doorgeeft aan Apotheek Zutphen. Deze veranderingen in het recept zorgen er bijvoorbeeld voor dat u langer of korter met de voorraad die u nog in huis heeft kunt doen. Ook wanneer u moet stoppen met het gebruik van een bepaald middel (bijvoorbeeld op advies van een medisch specialist), dan is het goed om dat aan onze apotheek door te geven.

Hoe kunt u deelnemen?

Wanneer u gebruik wilt maken van deze service van Apotheek Zutphen en uw huisarts, dan kunt u dat kenbaar maken door uw gegevens op het formulier in te vullen. Eén van onze medewerkers zal dan contact met u opnemen om uw aanmelding verder te verwerken. Klik hier om naar het formulier te gaan

Heeft u nog vragen?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met één van de medewerkers van Apotheek Zutphen